בסימן דלעת: תכירו את הזן החדש – דלעת סינדרלה

    יוסי אשר No Comments on בסימן דלעת: תכירו את הזן החדש – דלעת סינדרלה
    13:30
    17.05.24
    קובי פינקלר No Comments on קצינים מספרים על קרבות ג'בליה: "הלחימה האלימה ביותר"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חדש מעין יהב בערבה: דלעת סינדרלה, שפותחה במראה של דלעת מהאגדות. הדלעת החדשה מצטיינת בטעם ייחודי השונה מהדלעות המוכרות ובעלת חיי מדף ארוכים, לכן עד לאכילתה יכולה לשמש כדלעת נוי יפה על המדף או השולחן.

    לדברי רמי שדה, האגרונום של אגודת חקלאי עין יהב, שמה של הדלעת ניתן בשל המבנה שלה, שכולל ציפה דקה יחסית וחלל אוויר גדול עם זרעים. למרות גודלה, שמגיע ל-40 ס"מ, היא קלה לנשיאה.

    לקראת השימוש אפשר לחתוך אותה בקלות ולהשתמש בה למילוי או תבשיל בבישול ארוך בתנור. הודות לגודלה ולטעם העשיר והחמאתי היא תשביע סועדים רבים. הדלעת מצטיינת בתכולת בטא קרוטן גבוהה, שהופך בגוף לויטמין A.

    דלעת סינדרלה היא חלק מסדרת דלעות חדשות שפיתחו חקלאי עין יהב יחד עם אוריג'ין זרעים וכוללת גם דלעת כחולה ודלעות פחוסות וקטנות. הן מצטרפות לדלעות המיוחדות הקיימות: דלעת ערמונית ודלעות ענק.



    0 תגובות